Жилищна сграда в село Говедарци

Двуфамилна жилищна сграда в с.Говедарци,общ.гр.Самоков

В представения архитектурен проект, сградата се разполага изцяло зад изискуемите застроителни линии, съгласно чл.31, ал.5 от ЗУТ.

Балконите и еркерите към уличните регулационни линии и тези към страничните са в рамките на регламентираните от НаредбаN7за ПНУТ и не превишават 1,50м.

Обемът на сградата изцяло се вписва в разрешените рамки съгласно чл.74,ал2 на НаредбаN7за ПНУТ.

Сградата е двуфамилна, тип”близнак”, двуетажна, с един подпокривен етаж и без сутерен. Двете части са аналогични, като едната заема източната част от имота , а другата – западната. Входовете  са от север.

На първия етаж се разполага по една голяма дневна с кухненски бокс към нея и кът с камина, входно антре, санитарен възел и стълбище.

На втория етаж се обособяват по 3 спални със санитарни възли към тях, а в подпокривното пространство се оформя по едно студио със санитарен възел и кухненски кът. На първия етаж проектът предлага по една голяма тераса пред дневните, съответно на изток и запад, а на втория – по два балкона.

Конструкцията е монолитна стоманобетонова, стълбищата са също стом.бетонови. Фундаментите са ивични, покривът – стоманобетонов.

Използваните материали в екстериора са:  външни стени – силиконова минерална мазилка и дъсчена обшивка;  цокъл – облицовка каменни плочи – гнайс; покрив – керемиди, улуци и водосточни тръби – ПВЦ. Дограма – ПВЦ със стъклопакет парапети на терасите и перголи– дървени , по детайл.

Предвидени са следните топлоизолации:

– на външните тухлени стени – 5 см ЕPS;

– под еркери – 10 см ЕPS;

– покривна плоча – отдолу дървена ламперия, отгоре 10 см  XPS;

– при ст. б. настилка на К+ 0,00 – 4 см XPS.

В сградата са предвидени и необходимите хидро и пароизолации при тераси, покриви и ст. б. настилка.

РЗП сграда- 461, 90м2

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *