ЖИЛИЩНА СГРАДА в  гр.Сливница, обл.Софийска

Архитектурен проект на къща

Настоящият архитектурен проект е изготвен в архитектурно бюро „УНИ-АРХ” въз основа на Виза за проучване и проектиране, задание за проектиране, изготвено от инвеститора, тахиметрична снимка на теренаи геоложки доклад.

Сградата е V-та категория. Етажността е два надземни етажа, един подпокривен и един сутерен.

На ниво първи етаж – К±0,00, са разположени: гараж за две коли,  входен вестибюл, стълбище, санитарен възел, обширна дневна с кухня и трапезария и  килер. Сградата има и втори (заден) вход от североизток, от който се слиза директно в сутерена и чрез врата се прави връзка с главния вестибюл. Пред дневната е оформена обширна покрита тераса на югозапад. Пред главния вход на сградата е оформен портик с остъклен покрив.

На втория етаж, К+3.05м, се предвиждат три спални помещения, две бани, дрешник и помощно помещение. Две от спалните са детски стаи с обща тераса на югозапад и обща баня, в която се влиза от антрето на етажа. Третата спалня е родителската с баня към нея, дрешник югозападна тераса. В помощното помещение се влиза от коридора и към него има предвидена малка тераса на северозапад.

На ниво подпокривен етаж се предвижда еднопространствено студио със санитарен възел. Осветлението се осъществява посредством капандура и три покривни табакери. На ниво сутерен, К-2,80, се предвижда кабинет, котелно на пелети, санитарен възел, два склада и помещение за ловни принадлежности. Осветлението на помещенията на това ниво се осъществява посредством два английски двора – от североизток и от северозапад.

В допълнение на този архитектурен проект са изготвени проекти по всички останали инженерни специалности.

ЗП сграда     –         170,87м2

РЗПнадз.      –        357,39м2

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *