SPA Хотел гр. Ракитово

Според архитектурния проект сградата е разположена върху мястото на существуващия санаториум, като по този начин се засяга по-малка част от околната растителност. Главният подход към комплекса е от север, но е предвиден и допълнителен достъп от изток.

Обемно-пространственото решение на комплекса е подчинено на  една подчертана ос  север-юг, определяща ориентацията към доброто изложение и планината. Сградата е с класическа П-образна форма в план.

Като цяло, хотелът отговаря на всички изисквания за 4 звезди.

Партерното ниво на сградата е заето изцяло с обществени функции – главно фоайе с рецепция, консияж и лоби-бар; главен и тематичен ресторанти с кухнята между тях; зимна градина; основната част от СПА-центъра с покрит басейни. Партерът се отваря на юг към просторни открити тераси, в които акценти са водните атракции и откритият басейн.

В сутерена са разположени всички технически и обслужващи помещения;  голяма част от СПА-центърът; служебните помещения за персонала и складовите помещения на кухнята. В подземно ниво извън петното на сградата е решен подземен паркинг със 118  паркоместа.

Горните четири хотелски нива са изцяло жилищни. Само в северната част на втория етаж е разположена администрацията на хотела.

Основната хотелска единица – стаята за двама обитатели е решена класически с входно антре с гардероб, баня – 6,2 м2, стая с две отделни легла 100/200 – 23,34 м2 и тераса – 5,43 м2. В стаята-лукс има предвиден допълнително кът за сядане с разтегателен диван.

Апартаментите са с една или две отделни спални стаи и втори санитарен възел.

Под остъкления купол според проекта е мястото на панорамното кафе.

РЗП – 25 000 м2

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *