Сграда с магазин

Сграда с магазини – кв.79, м.Витоша ВЕЦ Симеоново, гр. София

Имотът е ъглов, тангиращ на две пресичащи се улици от североизток и югоизток. Петното за застрояване е свободностоящо,  като всички ограничаващи застроителни линии отстоят по на 3м от регулационните линии.

В представения проект, сградата се разполага изцяло зад изискуемите застроителни линии. Балконите и еркерите към уличните регулационни линии и тези към страничните са в рамките на регламентираните от НаредбаN7за ПНУТ и не превишават 1,50м.

Обемът на сградата изцяло се вписва в разрешените рамки съгласно чл.74,ал2 и чл.92  на НаредбаN7за ПНУТ и не превишава с издатини 0,70м над покривната плоскост.

Надземните етажи  на сградата са: 2 два жилишни и два подпокривни – с ателиета и тавани. Партерният етаж, с магазини и ателиета, е разположен под средната кота на прилежащия тротоар. Подземният етаж е един, основно зает от подземен паркинг.

В сградата се предвижда един асансьор с 5 спирки и долно машинно.

В сутерена се разполагат подземен паркинг за 19 автомобила,  10 броя складови помещения,  бойлерно помещение и машинно за асансьора.

Партерния етаж серазвива на две нива ±0,00 и  -0,45, като и двете са под нивото на  средно прилежащия тротоар. На К-0,45 се предвиждат два магазина със самостоятелни входове откъм улиците и светла височина 3,20 м. Към тях са предвидени санитарни възли и малки складове. На К+0,00 се разполага входната част на сградата с портиерско помещение и две ателиета. Ателиетата са достъпни от стълбищната площадка и откъм двора.

На първи етаж се предвиждат 6 жилища, от които 1тристайно и 5  двустайни.

На втория етаж се предвиждат 5 броя жилища, от които 2 двустайни,  и 3  тристайни.

Двустайните жилища се състоят от дневна с кухненски бокс към нея, спалня, антре, санитарен възел и тераса. Тристайните, съответно две спални, дневна с кухн.бокс, антре, два санитарни възела и тераса. Към някои апартаменти се предвиждат килери.

В първия подпокривен  етаж се предвиждат 5ателиета  и 6 броя тавански складови помещения.

Във втория подпокривен етаж се предвиждат 4 броя тавански складови помещения.

Конструкцията на сградата е  монолитна, с носещи стоманобетонови елементи – греди и колони. Стълбището  е също стоманобетонно.

Покривната конструкция е стоманобетонна плоча, върху която лягат дървени ребра, 12 см.

Използваните материали в екстериора са:

  •     външни стени – облицовки:  каменни плочи- травертин и Alpolic  в два цвята или HPL. Корнизи и козирки – Alpolic.
  •     цокъл – облицовка гранитни плочи;
  •     покрив – битумни керемиди; покрив над рампата – поликарбонат
  •     дограма – ПВЦ със стъклопакет и „К”стъкло при жилищата и алуминиева с прекъснат термомост при магазините;
  •     парапети на терасите –хром-никелови ръкохватки и стойки и противоударно стъкло.

Топлоизолациите са :

  •     ЕPS  – 5 см  по тавана на 1 ва плоча; 10 см под еркери и външно по стени;
  •     ХРS12-18 см върху покривна плоча; 9см върху покривни тераси.

Хидроизолации – в основите Preprufe300 / на Хидромат/, листова хидроизолация 2 пласта на покрива и плоските тераси, обмазка отвътре с “Vandekssuper” на външните стени на сутерена.

РЗП – 2 372 м2