Магазин за промишлени стоки и жилище

Магазин за промишлени стоки и жилище в село Варвара, общ. Септември, обл. Пазарджик

Имотът тангира на главния път Варвара-Пазарджик. Петното за застрояване е разположено в югозападния ъгъл на имота. Основната застройка отстои на повече от 3,00 м от страничната регулационна линия. Между основната застройка и страничната регулационна линия се предвижда допълващо застрояване,  което се долепя до подобно предвидено застрояване в съседния, западно разположен имот.

Сградата е двуетажна, основно заета от магазин за промишлени стоки. На втория етаж е проектирано и едно многостайно жилище.

Останалата част от имота е заета от обслужващи стопански площи, озеленяване и паркинг за 5 автомобила за клиенти.

Първият (партерен) етаж е почти изцяло зает от основното ниво на магазина. Тук са проектирани основната търговска зала, помощно помещение, разположено в допълващата застройка, малък склад, стълба за горното ниво на магазина и битови помещения за персонала. Търговската зала, с площ от 329 м2, е предвидена за свободен достъп на клиентите.  Пейзажно са разположени щендерите със стоките, а касите са ситуирани в близост до главния вход от към улицата. Към вътрешния стопански двор е отворена втора двойна врата за зареждане. Търговската зала е със „светла” височина 3,70м и е богато остъклена към улицата.

Магазинът ще се обслужва от четири човека персонал. Битовите помещения за персонала се състоят от общо помещение с три двойни гардеробчета, помещение за чистачка, душово помещение и санитарен възел.

На това ниво, от към улицата, е входната част и за жилището. Състои се от покрито предвходно пространство, малко фоайе и стълба към втория етаж.

Вторият етаж е наполовина зает от търговски площи на магазина със светла височина 3,50м. В югозападната половина на разпределението е проектирано жилище, състоящо се от дневна стая, четири спални, четири бани, едно гардеробно помещение, антре, коридор и две тераси. Три от основните помещения са ориентирани на югоизток, а другите две на югозапад. В дневната стая са предложени, като обзавеждане, три къта – за хранене, основен дневен кът с мека мебел и кът с камина.

Използваните материали в екстериора са:  външни стени – силиконова минерална мазилка – 3 цвята и дъсчена обшивка;  цокъл – облицовка каменни плочи – гнайс; покрив – червени керемиди, рулонна битумна изолация с посипка; дограма – ПВЦ със стъклопакет при жилищата и алуминиева с прекъснат термомост при магазините; парапети – метални с прахово покритие и закалено противоударно стъкло за терасите.

Използваната конструктивна система е монолитна, с носещи стоманобетонови елементи – „скрити” греди и колони.

И двете стълби в сградата са стоманобетонни.

Покривната конструкция е стоманобетонна плоча, върху която се изгражда дървена покривна конструкция.

Предвидени са следните топлоизолации:

  •     на външните тухлени стени – 5 см ЕPS;
  •     под еркери – 10 см ЕPS;
  •     таванска плоча – отдолу 10 см EPS, отгоре 10 см каменна вата при студения покрив и 10 см XPSпри плоския покрив;
  •     при таван на магазин към жилище – 5 см EPS
  •     при ст. б. настилка на К+ 0,00 – 4 см XPS.

В сградата са предвидени и необходимите хидро и пароизолации при тераси, покриви и ст. б. настилка.

РЗП – 890,61 м2

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *