Жилищна сграда в с. Кокаляне

Имотът е с площ от 1328 м2. Теренът е със значителна денивелация (около 10%) в северна посока.

Подходът към сградата, пешеходен и автомобилен е от улицата, от североизток. Пред главния вход е предвидена изравнена площадка с усилена настилка служеща за паркиране и маневриране на автомобили.

Общият брой на етажите е три – два надземни и един полуподземни

Полуподземният етаж излиза изцяло на ниво терен на югозапад.

Тук са разположени едно двустайно жилище, гараж и котелно помещение.

Жилището се състои от антре, дневна стая с кухненски бокс, спалня, баня и малък склад. Двете жилищни помещения се отварят на югозапад, към полупокрита тераса.

До първия етаж се достига по външна покрита стълба. От входното антре са достъпни всички помещения на етажа. Те са: просторна дневна, кабинет и баня. От антрето тръгва стълба надолу към полуподземното ниво. Дневната е разделена на функционални зони – място за приготвяне на храната, трапезария и кът с мека мебел пред камината и телевизора.. От тук нагоре, към втория етаж, води компактна стълба. Дневната е богато остъклена с прозорци до пода и „излиза” на обширна южна полупокрита тераса, с красива панорама. Преходът вътре-вън се осъществява с плавно степенуване на пространствата от закрито към открито. Терасата е организирана така, че през благоприятните месеци там да могат да се изнесат част от дневните функции на жилището.

На втория етаж са разположени три спални стаи. Две от тях са с преобладаваща югозападна ориентация и „излизат” на обща покрита тераса. Третата спалня е ориентирана на югоизток и е отворена към югоизточна тераса тип „чардак”.

С настоящия архитектурен проект е обърнато внимание на използването както на традиционн, така и на съвременни качествени материали, топло и хидроизолации. Предвиденае многокамерна ПВЦ дограма с троен стъклопакет. За подгряване на битовата вода и първоначално затопляне на помещенията.ще се използватслънчеви колектори

Разгъната застроена площ     287,89м2

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *