Архитектурно проектиране | Архитектурно студио "Уни-Арх" град София

Статии

Проектирането на детската стая е като докосване до света на фантазията, до необятният свят на детското въображение, до неизчерпаемата енергия на децата. Да направиш проект за детска стая е много по-различно от проектирането на другите помещения в жилището. Това е един умален модел на жилището. Когато се проектира някое от помещенията в дома, се започва от функцията - дейностите, които се извършват там.

Прочети още...

Цветовете присъстват неизменно в заобикалящата ни среда – в природата,  изкуството, модата, във всеки един предмет от бита, в обстановката  у дома, в офиса или на улицата. Без да си даваме сметка, те ни влияят,  както естетически - на начина, по който възприемаме нещата, така и емоционално – те умеят да създават определено настроение и да предразполагат към едно или друго състояние на духа.

В архитектурата и дизайна цветът е едно от важните изразни средства. Цветът заедно с формата извайва пространството. Цветът може да повлияе на възприемането на дадено помещение или предмет.

Прочети още...

Ако имате голяма тераса или плосък покрив с голяма неизползваема площ, не се колебайте - направете си градина! В големия град площите винаги са ограничени и една зелена площ е като оазис сред бетона и стъклото. Покривни градини могат да се направят не само на жилищни сгради, но и на хотели, болници, подземни и надземни паркинги. Предимствата на тези градини са много: по-добра шумо и топлоизолация -спомага за по-добра енергийна ефективност. Подобрява микроклимата в града, понижава температурата през лятото, увеличава влажността на въздуха и все хубави неща.

Прочети още...