Архитектурно проектиране | Архитектурно студио "Уни-Арх" град София

Обекти в процес на проектиране

КЪЩА ЗА ГОСТИ в с.Горна Малина

Проектант: Архитектурно студио „УНИ-АРХ” ООД


Архитектурният проект е разработен въз основа на задание за проектиране, изготвено от инвеститора и тахиметрична снимка на терена.

Предназначението на сградата е къща за гости. Обемът й включва два надземни етажа и един сутерен.Входът в сградата е от югозапад. На 1во ниво, К+0,00, са разположени: дневната зона, трапезария, кухня, една спалня с баня, обслужващи помещения – килер, санитарен възел, стълбище и входна част. На втория етаж са разположени 3 спални помещения, всяка с баня и тераса, антре и обслужващо помещение.

Сутеренът е под цялата сграда и съдържа фитнес, винарна, котелно, два склада и санитарен възел и антре. Входът към него се осъществява с топла връзка от първия етаж.

Сградата е по архитектурен проект на водещите архитекти от архитектурно студио „УНИ-АРХ”.

ТЕХНИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛИ:

Застроена площ – 140,70 м2

РЗП надземна - 273,40 м2

Сутерен - 126,50 м2

 

ВИЛНА СГРАДА в с.Бистрица, р-н Панчарево

Проектант: Архитектурно студио „УНИ-АРХ” ООД

Архитектурният проект е разработен въз основа на Виза за проучване и проектиране, задание за проектиране, изготвено от инвеститора, тахиметрична снимка на терена и геоложки доклад.

Обемът на сградата включва два надземни етажа и един сутерен.Входът в сградата е от североизток. На 1во ниво, К+0,00, са разположени: дневната зона, включваща кухненски бокс, трапезария и хол, обслужващи помещения – килер, санитарен възел, стълбище и входна част, включваща предвходно покрито пространство и антре. На втория етаж са разположени 3 спални помещения с две бани, антре и тераса. Две от спалните са с югоизточно изложение, а едната, от която е достъпна терасата е с изложение югозапад-югоизток. Сутеренът е под цялата сграда и съдържа две помощни помещения и антре. Входът към него е външен, от североизточната фасада. Топла връзка с жилищната част няма. Подпокривното пространство е неизползваемо.Сградата е по архитектурен проект на водещите архитекти от архитектурно студио „УНИ-АРХ”.

ТЕХНИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛИ:

Площ на имота – 847 м2

Застроена площ – 73,70м2

РЗП надземна - 162,60м2

Сутерен - 67,50м2

 

ПРОЕКТ ЗА ЕДНОФАМИЛНА КЪЩА

В момента екипът на Уни-Арх работи над нов проект за еднофамилна къща. Къщата трябва да има три етажа - един подземен и два надземни, като освен тях трябва да се оформи използваем таван в подпокривното пространство.

На първия етаж на къщата ще има голямо представително антре, голяма дневна, свързана пряко със зимна градина, трапезария и кухня, кабинет, голяма спалня със собствен дрешник и баня, както и няколко допълнителни обслужващи помещения- дрешник към антрето, килер към кухнята, перално и гладачно помещение. Дневната трябва да е пряко свързана със зимната градина, като може да бъде свързана и със трапезарията и кухнята, но да няма пряка видимост между дневната и кухнята т.е. кухнята да е сепарирана. Антерето трябва да разполага с удобен дрешник и от антрето да тръгва красива и модерна стълба към втория етаж. Освен всичко изброено на първия етаж трябва да има втори вход от противоположната страна на къщата, който ще осигурява достъп на семейството от към намиращия се наблизо гараж.

На втория етаж на къщата ще са разположени още четири спални, всяка от които трябва да има просторен самостоятелен дрешник, собствена баня и собствена тераса. Освен спалните, на вторият етаж трябва да има и втора по-малка дневна.

Под покрива на къщата и над втория етаж трябва да се проектират използваеми тавански помещения, които ще се осветят с капандури или табакери, което ще предаде на къщата характерен силует.

В подземния етаж ще бъдат разположени помещения като котелно и складове.

Представяме на вашето внимание шестте варианта за еднофамилна къща, които екипът на Уни-Арх представи на инвеститорите.

 

ИНТЕРИОРЕН ПРОЕКТ НА АПАРТАМЕНТ В ГР.СОФИЯ

Продължаваме работата по архитектурния проект за интериор на апартамент. Прилагаме примерна визуализация на кухненския бокс.

 

Ето и предложението на архитектурно студио „Уни-арх” за проект на баня.

 

Архитектурно студио Уни-Арх работи върху проект за интериор на апартамент в гр.София. Представяме 3D визуализация на проект за спалня.

Архитектурният проект включва цялостно решение на пространствата в апартамента - антре, баня, кухня, дневна...

 

ОФИС-СГРАДА В М. „МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ”, СОФИЯ

Етап на проектиране - идеен архитектурен проект.

 

Всеки архитект от нашето архитектурно студио представи свое виждане по поставената задача.

Петното за строителство е определено като втори ред, в дъното на дълбок парцел.

Бъдещата сграда трябва да бъде съобразена със съществуващата вече околна застройка.

Предвидени са едно сутеренно, три надземни и едно-две подпокривни нива.

Отделните идейни архитектурни проекти изследват различните възможности в плановото решение, обемната композиция и фасадното третиране на сградата.

Тези вариантни разработки подготвят окончателното задание за последващото работно архитектурно проектиране.

 

Проект за жилищно-хотелска група в гр.София

За тези жилищни сгради е изготвен идеен проект по част Архитектура и в момента се пристъпва към изготвяне